Onderwerpen op deze pagina:

  De spuitfles
  Hygiëne en handschoenen
  Douche / afdekpleister


1.   De spuitfles voorkomt vervelende luchtjes
       en is desinfecterend.


Onder aan bij het aftapkraantje van de urine afvoerzak, blijft na het legen in het buisje vaak een restje urine zitten.

Om nu urineresten na het legen van de zak en het sluiten van het kraantje, uit het buisje te spoelen, zonder dat u de hele zak af doet en om moet keren, kunt u het beste een spuitfles gebruiken. Deze spuitfles kunt u ondersteboven gebruiken, in het buisje steken en op die manier het buisje reinigen.

Het is beter de buis in de spuitfles iets in te korten, zodat deze ondersteboven, toch de vloeistof blijft spuiten.
Een van onze leden gebruikt vloeibare hand zeep van Uni Cura, Sensitive, met water aangelengd. Verhouding 1 deel zeep op 20 delen water. Maar u kunt dit natuurlijk naar uw eigen wensen aanpassen.

Let op: het is niet verstandig om via het open aftapkraantje reinigingvloeistof of zeep in de urinezak zelf te spuiten. U spuit op die manier allerlei eventueel gvormde bacteriën in de zak, die in open verbinding staat met uw nieren. Dus altijd eerst na het legen, het aftapkraantje sluiten voordat u de spuitfles gebruikt.Naar boven


2.   Hygiëne en handschoenen.

Sta er aub op, dat de persoon die uw pleisters verwisselt, uw wonden verpleegd en of uw verband verwisselt, altijd schone medische (latex of rubber) handschoenen aan trekt. Dit ter bescherming van u zelf, maar tevens ook van degene die het verband verwisselt of uw wonden verpleegt. Iedereen heeft bacterien die op de huid leven. U heeft die van een ander niet nodig.

Dit lijkt overbodig, maar helaas zijn sommige personen bedrijfsblind en besmetten zonder het te beseffen onnodig anderen. Pas dus bijzonder op in het ziekenhuis of bij de dokter.
Naar boven


3.   Douche pleister.

Om er voor te zorgen dat de pleister die de nefrodrain op zijn plaats houdt, niet nat wordt tijdens het douchen of wassen, kunt u kiezen voor een transparante folie.

Dit heeft nog een voordeel: Kleding blijft niet meer haken achter de bevestigingspleister, het is nu een gladder oppervlak. Dit merkt u ook bij het slapen. Ook kan er geen stof meer bij de huid opening. Deze blijft daardoor schoner en dat geeft minder kans op infecties.
         Naar boven


WWW . NEFRODRAIN . NL
Uitwisseling van ervaring

Deze website is uitsluitend bedoeld als voorlichtingsmiddel voor een ieder die te maken heeft met een nefrodrain (patiënten, verpleging, verzorging, medici en andere dienstverleners) die graag willen samenwerken en of ervaring willen uitwisselen. Met als doel het doorbreken van taboes en daarmee over een nefrodrain en alles wat daarmee samenhangt te kunnen praten.